Hoppa till innehåll

Pålssons ägare Bra Tänder förvärvar Centric Dentallaboratorium

Pålssons Tandtekniska Labs ägare Bra Tänder Sweden AB har förvärvat Centric Dentallaboratorium AB. 

Bra Tänder ser stora fördelar med köpet som blir en förstärkning av bolaget och innebär en ökad närvaro i södra Sverige. Centric har en stark kundbas och ett stort kunnande inom dental protetik, och har mångårig erfarenhet från området. Bolaget har påbörjat en digital omställning av dentaltekniken.

” Bra Tänder är en av Sveriges största tillverkare av bettskenor och förvärvet kompletterar och breddar bolaget. Det skapar också resurser att fortsätta vårt framgångsrika arbete med att digitalisera tandvården” säger Daniel Andersson, VD för Bra Tänder.

Ägaren till Centric Dentallaboratorium Per Jonsson är nöjd med uppgörelsen.

” Att Bra Tänder tar över som ägare känns mycket bra då företaget ligger i framkant när det gäller digital tandvård. Vi hoppas tillföra kunnande med vår erfarenhet och rutin som gynnar båda företagen”, säger Per Jonsson som arbetar kvar i den nya organisationen. Centric kommer att drivas som ett dotterbolag till Bra Tänder som tar över samtlig personal.